Studiestart
Mandag den 11. august 2025
Ansøgningsfrist
1. marts 2025 kl. 12.00
Hvad forventer vi af dig?
At du vil lade dig udfordre fagligt og personligt. Hvis du vil være fremtidig elev på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, skal du være motiveret og vil bidrage aktivt og positivt både fagligt og socialt.

KVALITET OG EVALUERING PÅ UDDANNELSEN
På HANSENBERG Tekniske Gymnasium er kvaliteten af vores undervisning og læring altafgørende.
Undervisningsministeriet stiller en database til rådighed, hvor man kan se statistik for eleverne på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, herunder karakterer, gennemsnitlig studietid og fuldførelse.
I henhold til lov om gennemsigtighed og åbenhed har skolen pligt til at oplyse følgende for skolens uddannelser:
Nøgletal 2023
Kvalitetssystem
Selvevaluering
Datagrundlaget for alle fag, ETU og MTU analyseres 1 gang årligt (4. + 1. kvartal), og udfordringer diagnosticeres af rådgivningsenheden bestående af rektor, leder for Undervisning og Kvalitet og skolens pædagogiske konsulent med mulighed for inddragelse af faggruppeansvarlige. Datagrundlaget for de enkelte fag trækkes én gang årligt af Undervisning og Kvalitetsenheden, og nye handlinger/indsatser under det første retningsgivende mål indskrives i mini-RADAR (et internt styringsredskab) for faget (1. + 2. kvartal). De enkelte faggrupper arbejder systematisk med at kvalitetssikre og udvikle undervisningen for at udfordre eleverne, så de bliver så dygtige, som de kan.
Kvalitetsrapport
Kvalitetsrapporten 2022 for HANSENBERG Tekniske Gymnasium indeholder gymnasiets resultater i lyset af de pejlemærker for kvalitet, der er udstukket fra Undervisningsministeriet. Rapporten giver et overblik over gymnasiets resultater og kvalitetsarbejde og understøtter således en systematisk evaluerings- og resultatopfølgning. Samtidig fungerer den som grundlag for intern dialog og kvalitetsudvikling på gymnasiet.
Anvendelse af gymnasiets kvalitetsrapport
Gymnasiets kvalitetsrapport giver et billede af, hvordan gymnasiets resultater ser ud her og nu, og hvilken udvikling der har været.
Rapporten tjener dermed to væsentlige formål:
- Gymnasiets interessenter får et samlet overblik over gymnasiets udvikling, som den kommer til udtryk i kvantitative data samt analyser og vurderinger af disse.
- Kvalitetsrapporten repræsenterer et centralt styringsværktøj i den samlede kvalitetsstyring på HANSENBERG, idet den danner grundlag for den faglige dialog, som finder sted på alle niveauer i organisationen. Ligesom dialogen om gymnasiets resultater også danner grundlag for beslutning om nye tiltag og/eller særlig support.
- Kvalitetsrapport for HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2022
Opfølgningsplan
Opfølgningsplanen er udarbejdet på baggrund af det systematiske kvalitetsarbejde, der gennem flere år er lavet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Det systematiske kvalitetsarbejde sikres via den årlige selvevaluering. En selvevaluering, hvor datagrundlaget for alle fag og ETU analyseres og udfordringer diagnosticeres af en rådgivningsenhed bestående af rektor, leder for Undervisning og Kvalitet samt en pædagogisk konsulent med mulighed for inddragelse af faggrupper. På baggrund af dette aftales nye handlinger/indsatser og indskrives i mini-RADAR for fagene.
- Opfølgningsplan 2025
Se opfølgningsplanen
- Opfølgningsplan 2024
Se opfølgningsplanen
Evalueringsstrategi
Evalueringsstrategien beskriver HANSENBERG Tekniske Gymnasiums rammer for dels den interne evaluering af undervisningen og dels den løbende evaluering af elevernes faglige standpunkt og udvikling.
Undervisningsmiljøvurdering
Temaerne for undervisningsmiljøvurderingen er for HTX:
- Social trivsel
- Pres og bekymringer
- Mobning
Hvor høj er den overordnede trivsel blandt eleverne?
Elevtilfredshedsundersøgelse (ETU)/trivselsmålinger 2022
Overblik over trivsel på HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2022
Elevtrivsel indgår som et af tre retningsgivende mål, gymnasierne skal arbejde med. Målsætningen indebærer, at elevernes trivsel på de gymnasiale uddannelser skal styrkes, og at skolerne har ansvaret for at opbygge sunde læringsmiljøer.
På HANSENBERG Tekniske Gymnasium er der et stort fokus på at skabe læringsmiljøer og lærer-elevrelationer, der fremmer elevernes faglige og sociale trivsel og arbejde med at forbedre den faglige og sociale trivsel for alle elever.
Resultatet af ETU-undersøgelsen skoleåret 2021/2022 viser et resultat på 4.0, hvor 1 er dårligst, og 5 er bedst. HANSENBERG Tekniske Gymnasium ligger på niveau med landstallet og lidt over på den sociale trivsel. HANSENBERG Tekniske Gymnasium samlet set både dygtige og tilfredse elever.
Hvem kan jeg kontakte for at få hjælp til mit valg af studium?
Studievalg Danmark, Center Sydjylland vejleder dig om videregående uddannelse og karriere og kommer jævnligt ud på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvor du kan tale med en vejleder om bl.a.
- valg af videregående uddannelse
- jobmuligheder
- adgangskrav og optagelsesregler
- studiesøgning
- faglig supplering af din eksamen
- økonomi.
Desuden holder din Studievalg-vejleder på HANSENBERG Tekniske Gymnasium en række oplæg for dig i løbet af dine 3 gymnasieår. Som udgangspunkt 1-2 gange hvert skoleår.
Du kan også møde vejledere til andre uddannelsesarrangementer. I oplæggene får du hjælp på din vej mod uddannelsesvalget ved fX at få en rundtur i uddannelsessystemet og en guide til dine refleksioner om uddannelse.
Har du brug for at vende dine tanker om uddannelse og job, kan du gøre det, når din vejleder har træffetid på skolen. Dag og tidspunkt kan variere fra uge til uge, men vil være at finde på www.bookstudievalgsyd.dk - vælg HANSENBERG. Du kan også ringe til vejlederen eller sende en sms eller mail.
- Læs mere om dine muligheder, og book en tid her.
Du kan også bruge Studievalg Danmark, Center Sydjylland, efter du er blevet student. Du kan kontakte din vejleder og aftale et møde på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, eller du kan møde op i vores Studie- og Karrierevejledning.
- Find vores Studie- og Karrierevejledning i din by
- Book evt. en tid.
Lone Conradsen Wind
Tlf. 3333 2056
lcw@studievalg.dk

Brobygning og introduktionskursus på HANSENBERG Tekniske Gymnasium
Sted
Skovvangen 28, 6000 Kolding
Formål
Præsentation af arbejdsformer og skolekultur på HANSENBERG Tekniske Gymnasium og skolens studieretninger.

Elever arbejder i træværkstedet i XHOUSE.
Åbent Hus
Besøg HANSENBERG Tekniske Gymnasium, udforsk vores studieretninger, og oplev studiemiljøet til Åbent Hus
Vi holder Åbent Hus næste gang i januar 2026
HTX er det valg, der åbner flest døre efter studentereksamen – ingen lukker!
Vi har en faglig begejstring, og vi kan se en mening med de fag, vi har, og den viden vi får. Fagene er virkelighedsnære og mindre teoretiske.
Gymnasiet er ikke så stort, så man kender de andre – man er tætte, og der er ikke alle mulige hierarkier eller drama. Her er plads til alle typer. Det er specielt!
Og så har vi selvfølgelig både fredagscafé, spillecafé, frisport, fester og pigeaftner.
Hvad vil du gerne være?
En teknisk studentereksamen giver et væld af muligheder. Studenterbeviset fra HTX giver adgang til rigtig mange videregående studier.
Statistikker viser, at elever med en teknisk studentereksamen hurtigere vælger en videregående uddannelse i forhold til elever fra andre gymnasier.
Få en reminder
Hvis du indsender dit mobilnummer via gymnasiets side på:
hansenberg.dk
- får du en reminder pr. SMS få dage før.
Dit nummer vil ikke blive brugt til andet, og det vil ikke blive gemt.
Udforsk potentialet, faciliteterne og fremtiden
- Se videoerne fra januar 2021, der er spækket med informationer, lige her
- Sådan forløb Uddannelsesaftenen i 2023
Film fra den virtuelle Uddannelses- og informationsaften på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i januar 2021
Se eller gense videoerne fra rundvisningen på skolen og hør om de forskellige fag og studieretninger på teknisk gymnasium.
Virtuel rundtur på skolen
Hør om nogle af de forskellige fag, som du kan vælge imellem
Yderlig information
Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte vores studievejledere, hvis du ønsker yderlig information.
Ring på 7932 0100 eller skriv til vejledning@hansenberg.dk